The Great Escape 2009: Dag 2

Howdy!
Na het succesvolle bloggen vanaf The Great Escape vorig jaar, zijn Effenaar programmeurs Robert en Tom wederom afgereisd naar Brighton om verslag te doen van dit coole driedaagse event. Meer dan 300 bands in 35 venues, dat wordt weer rennen en vliegen door The Lanes en over de Brighton Pier.

Dag 2 begint met It Hugs Back in Komedia. Deze band is de vaste support van Holy Fuck deze tour en Tom had ze daarom al gezien in Doornroosje, maar deze band was de perfecte start van een druk programma. Veel nederlandse boekers aanwezig bij deze sympathieke band. Fijne noisy post rock, met mistige zang. Soms brak er een streepje Stereolab of Tortoise doorheen, en dan weer een fijn shoegaze achtig liedje. Leuk.

Dan zijn we doorgereisd naar The Jam (voorheen The Water Margin) voor Rainbow Arabia, de Pitchfork en blogger lievelingen.

Denk bij dit duo aan een mix tussen de freakfolk van Coco Rosie en de antropologische invalshoek van Vampire Weekend, maar dan natuurlijk op zijn Arabisch. Wij waren enthousiast over wat we op myspace hoorden. Klink live ook allemaal  leuk, swingt ook, maar ze hebben een podiumpresentatie van niks. Voor al uw expositie openingen en kunstmanifestaties.

Na 4 nummers arabische regenbogen snel door naar de veel getipte band The Temper Trap in The Honeyclub (aan het strand) alwaar we weer op een fikse rij stuitten. Toen we eenmaal binnen waren liepen we meteen de collega’s van The Alternative tegen het lijf, die net als wij erg onder de indruk waren van de epische rock van dit kwartet. Goeie energie van het podium ook. Beetje een Bloc Party mix van electronica en rock maar met de stadion sound van U2. Van deze band gaan we vast nog meer horen in ons kikkerlandje!

We zetten het op een rennen, om op tijd  terug in de Komedia te kunnen zijn voor een van de Engelse beloften van dit moment. Bezweet en totaal buiten adem aangekomen helaas geen Golden Silvers … Dan maar door voor een gouden rakker in The Ocean Rooms.

Daar staat The Joy Formidable te rocken als een malle. Zangeres blondie Ritzy Bryan op gitaar doet qua stem denken aan haar van The Ting Tings.

De energie van de eerste Pigeon Detectives, lekkere tunes, bevlogen band, en gas erop!  Heel fijn! Jeps en Bertus van Mojo, Roos en Danny van the Alternative en Eva Paradiso zijn er ook om te checken, dus je kunt er gif op innenemen dat we deze band snel op de nederlandse podia zullen gaan zien. Zeker gaan bekijken als je de kans krijgt!

Meer meisjes voor Tom en Robert in The Pavilion Theatre alwaar de rammelrockettes van Vivian Girls uiterst charmant staan te garagerammelen.

Denk aan een rammelende vrouwlijke versie van The Black Keys of  de bands op het In  The Red label. Of de Amerikaanse rammelvariant van Thee Headcotees. Hadden we al gezegd dat het nogal rammelde?

We blijven in The Royal Pavilion voor het hoogtepunt van de avond: Abe Vigoda.

Vriendjes van No Age en scene in The Smell in LA. Naast een standup comedy show vooral ook vier intens spelende post punkers, heel muzikaal, super veel energie. Denk aan Sonic Youth on speed, met de ritmiek van The Ex, en de energie van The Dillinger Escape plan. Zoiets. Vergeet die plaat, ga dit live zien!

Een groter contrast met The Vivian Girls is haast niet denkbaar, maar gelukkig stappen deze meisjes in de appotheoase van de show op het podium voor backing vocals en tamboerijn mayhem. Niet lang daarna staat 80% van het aanwezige publiek op het podium, wordt er door 5 mensen gedrumd, vormt zich een lichamen pile-up op de gitaar, worden versterkers beklommen en wordt de gitarist ontzet de de security. Helemaal geweldig!

Beter dan dit gaat het niet worden, dus wordt het tijd voor een biertje in het delegates / netwerk hotel Queens. Het werd daar nog heeeeeel laat en gezellig en we hebben dan ook geen band meer zien spelen. Maar wel veel goede verhalen en avonturen meegemaakt. Wie wil weten waarom Danny van The Alternative opeens niet meer telefonisch bereikbaar was moet ons maar even persoonlijk aanspreken. De Staat liep er bere trots rond na een fantastisch ontvangen showcase eerder die dag. Na de zeer goede verhalen gaan we proberen hun tweede show (als vervanger voor de geblesseerde ZZZ) mee te pikken om te kijken of onze nationale helden de UK ook zullen gaan veroveren. De Manager van The Levellers gaat zich helemaal storten op live dance muziek met zijn protege Kidda (Skint). En wat is het grote geheim achter ‘ The Primary Main Objective’ van Roos van The Alternative …. ? Meer roddels en achterklap binnenkort op het VNP gala in de Melkweg 😉

En voor nu … op naar live muziek! tot morgen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s